Ahsen Forum
Ahsen Forum ...

Join the forum, it's quick and easy

Ahsen Forum
Ahsen Forum ...
Ahsen Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Elif ŞAFAK / AŞK

Elif ŞAFAK / AŞK Empty Elif ŞAFAK / AŞK

Mesaj tarafından murat80 Salı Tem. 07, 2009 4:31 pm

Elif ŞAFAK / AŞK Ask_200935158

Ya ortasındasındır Aşk'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..

Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte "sorunsuz" bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.

Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.

Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde katetmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller...

Aşk... kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası...

Aşk... Elif Şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.

Roman'ın içerisinden bir kaç dikkatimi çeken yazılar;

Akılcı kararlar alıp planlar yaparak hayatımızın akışını denetleyebileceğimizi zannediyoruz. Oysa balık yüzdüğü okyanusu denetleyebilir mi?
Şeriat der ki: "Seninki senin, benimki benim." Tarikat der ki: "Seninki senin, benimki de senin." Marifet der ki: "Ne benim ki var ne seninki. " Hakikat der ki: " Ne sen varsın, ne ben."
Rumi diyor ki aşk dışarıda bulunan bir şey değildir, içeriden gelir. Tek yapmamız gereken içimizde bizi aşktan alıkoyan engelleri bulup kaldırmaktır.
Peygamber efendimiz boşuna dememiş, "Kişi dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat etsin" diye
Sufi der ki başkaları hakkında hüküm verip yargıda bulunacağıma, ben kendi içime bakayım. Sofu der ki başkalarının her kusurunu bulup çıkarayım. Ama unutmayın, çoğu zaman, başkalarında hata bulanlar kendileri hatadadır. Teferruata ineyim derken bütünü kaybederler. Ağaçlara bakmaktan ormanı göremezler.
Birini seviyorsan onun için yapacağın en anlamlı şey değişmektir !
İpeğin kozadan sapasağlam çıkması için ipek böceğinin kendinden feragat etmesi lazım.
murat80
murat80
Yönetici

Ruh hali : aşık
Lakap : SUSKUNLUĞUMUZ CEHAMETİMİZDEN DEĞİL ASALETİMİZDENDİR GÜZELİM

http://ahsen.yetkinforum.com

- Similar topics