Ahsen Forum
Ahsen Forum ...

Join the forum, it's quick and easy

Ahsen Forum
Ahsen Forum ...
Ahsen Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Japon Eğitim Anlayışı

Japon Eğitim Anlayışı Empty Japon Eğitim Anlayışı

Mesaj tarafından murat80 Salı Tem. 07, 2009 8:09 pm

Japon Eğitim Anlayışı

Japonya’da okul öncesi eğitim yasaya göre zorunlu değildir. Ama giderek evrensel yaygınlık kazanmıştır. Yasal değil sistemin gereği olarak zorunlu hale gelmiştir. 1978’de okul öncesi dönemde okullaşma oranı %40.5 iken, son yıllarda ilk okula başlayan öğrencilerin yaklaşık 2/3’ü ana okulu bitirmiş olarak %90’ı ise bir süre ana okuluna ya da yuvaya devam etmiş olarak gelmektedir. Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı %92’dir.

Ünlü ve olağanüstü anaokullarının kendi giriş sınavları vardır. Tipik bir anaokulu giriş sınavında Japonca hece işaretlerindeki harfler kutu oyuncaklarla yapboz yetenekleri ve benzer beceriler yer alır üstelik Japon çocuklarının yıl içinde devam ettikleri gün sayısı 220 gündür.(cumartesileri yarım gün dâhil) Japon çocuğunun 14 yaşına kadar gördüğü eğitim bir Amerikalı öğrencinin 18 yaşına kadar gördüğü eğitime bedeldir.

Okul öncesi çocuklar için 28 kitaplık bol resimli bir doğa dizisi vardır. Çocuk nereye götürülürse çantasından bu diziden uygun bir kitap çıkartır.
Örnek:Balık köyünde olan bir çocuğun dinlenirken ‘‘Balığın Sırrı’’ adlı bir hikaye kitabı çıkartır.

5 yaş gurubu için hazırlanmış ortaokul ve lise düzeyinde deneyler yapılmaktadır.Bebek daha 3-5 aylıkken büyük ve küçük tuvalet ihtiyacını belli eder.Hatta söyler. Bebeğin emeklemesi, yürümesi, yarım yamalak konuşması desteklenmez, pekiştirilmez, ödüllendirilmez. Tersine bunları yapması beklenir.1-1,5 yaşından sonra her çocuk kendine ait eşya ve oyuncaklarını bir el kutusunda ya da omuzda asılı bir torbada taşımaya başlar.

Anaokulundan itibaren öğretmen çocuğun tüm yaşamına karışır. Öğrencilerin nasıl yürüyecekleri, sınıfta nasıl parmak kaldırılırken parmaklarının hangi açı ve yükseklikte tutacakları en ince ayrıntısına kadar kurallarla belirlenir.

Okul kuralları evde ve hatta tatilde bile geçerlidir. Akşam saat altıdan sonra sokağa çıkmak genellikle yasaktır. Öğrencilerin Pazar günü dahil her gün saat kaçta uyanacağı talimatlarla belirlenir. Sadece okulun seçtiği kitaplar okunabilir.

Sonuç olarak Japonların eğitim programı içeren yaklaşımların ilk somut neticesi çocukların IQ seviyelerindeki ciddi bir artış olmaktadır. Zeka testlerinde Amerikalı ve Avrupalı öğrenciler ortalama 100 IQ seviyesinde iken Japon öğrencilerin aldığı puan 117 IQ’dr
murat80
murat80
Yönetici

Ruh hali : aşık
Lakap : SUSKUNLUĞUMUZ CEHAMETİMİZDEN DEĞİL ASALETİMİZDENDİR GÜZELİM

http://ahsen.yetkinforum.com